Top

Definitieve elektrische ontharing

Definitieve elektrische ontharing
Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen.
Bij elektrisch ontharen wordt een dun wegwerpnaaldje langs de haar naar de haarwortel gebracht. Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje verbrand wordt. Elektrisch ontharen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd.


Er zijn 3 verschillende manieren van elektrische ontharing:

Elektrolyse

Eerste en oudste methode. Gelijkstroom zorgt voor een natronlaagje in het haarzakje. Het natronlaagje vernietigd de groeicellen.

Thermolyse

Tweede methode. Hoogfrequentie wisselstroom zorgt voor warmte. De warmte vernietigd de groeicellen.

Blend

Deze blend-methode combineert beide voorgaande methoden. De warmte versnelt de vorming van het natronlaagje. Deze methode is minder pijnlijk en kost minder tijd.


De volgende voor- en nadelen hebben betrekking op alle vormen van elektrisch ontharen.

 

Voordelen

Deze methode is zeer geschikt voor nauwkeurige permanente ontharing voor de kleinere gebieden, bijvoorbeeld wanneer u een aantal storende haren op de kin of mondhoeken heeft.

Elektrisch ontharen is misschien wel de meest doorproefde methode om definitief te ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes indien het resultaat nog niet helemaal optimaal is. Een groot voordeel van elektrisch ontharen is, dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. IPL ontharing is namelijk minder geschikt voor het definitief ontharen van blonde of grijze beharing.

Beste oplossing bij lichte haren.

Geschikt voor kleine en nauwkeurige oppervlakken

Meest doorproefde methode

 

Ons advies

Gedurende de behandelperiode raden wij af om te harsen of epileren van beharing op het behandelde gebied. Dit geldt ook voor het gebruik van ontharingscreme.

Ook direct contact met zonlicht zal gemeden moeten worden. Gebruik van sunblock wordt aangeraden.

 

Resultaat

Er zijn drie groeifasen van een haar: anagene (groei)fase, katagene en telogene fase. Haarzakjes die in de groeifase door de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.

Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.
 

Nadelen

Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Daarom is elektrisch ontharen een effectieve maar helaas tijdrovende bezigheid. Elektrisch ontharen is dan ook niet ideaal als het gaat om grotere oppervlakken.

Over het algemeen wordt elektrisch ontharen van alle methoden als meest pijnlijk ervaren. Voor mensen die extra gevoelig zijn, kan gebruik worden gemaakt van EMLA-zalf. Bovendien kan de omringende huid na de behandeling geïrriteerd zijn. Dit kan variëren van een licht rode huid tot enkele blaartjes. Daarom wordt er aangeraden om na de behandeling je huid niet bloot te stellen aan zonlicht.

Meest langdurige behandeling

Niet geschikt voor grote huidoppervlakken

Soms pijnlijke methode

Meeste irritatie voor omringende huid

Kans op pigmentatieproblemen

Schoonheidsspecialist schoonheidssalon de beautysalon schoonheidsinstituut een schoonheid salon, praktijk instituut in Den Haag 's-gravenhage delft. Voorburg leidschendam den haag omgeving haaglanden scheveningen? Beauty specialist www.cleophee-nanda.nl en www.pupawebwinkel.nl blend methode diathermie flash elektrische ontharing elektrisch ontharen