Top

Definitieve IPL ontharing

Definitieve IPL ontharing

 

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij de IPL flitslicht behandeltechniek maakt de schoonheidsspecialist gebruik van een IPL flitslamp die een sterke lichtbundel geeft. De warmte van dit flitslicht wordt door pigment geabsorbeerd. Wanneer de haar de afgegeven energie absorbeert, zal het haarzakje worden verbrand daardoor worden haren die zich in de groeifase bevinden definitief onthaard.Omdat niet alle haren zich gelijktijdig in deze groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. De haren worden slechts een fractie van een seconde blootgesteld aan het IPL flitslicht, waarbij alle haartjes op een gebied van maar liefst 10 cm² geraakt worden. Voor aanvang van een behandeling voor permanent ontharen, wordt altijd eerst een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Definitieve IPL ontharing wordt ook wel permanent ontharen of lichtontharing genoemd. 


Voordelen

Het grote voordeel van IPL permanent ontharen is dat honderden haren tegelijkertijd behandeld kunnen worden. Hierdoor is IPL ontharen een relatief kort proces en snelle behandeling waardoor grote gebieden als (onder)benen, armen of rug goed behandeld worden. Bovendien wordt de IPL techniek als (relatief) pijnloos ervaren. Mensen die iets gevoeliger zijn, kunnen wel ongemakken ervaren.

 

Relatief kort proces,
Snelle behandeling

Zeer geschikt voor definitieve ontharing van grote oppervlakken

Wordt ervaren als relatief pijnloos

 

Advies

IPL permanente ontharing is het meest effectief wanneer de huid zo licht mogelijk is en de haren donker. Daarom kun je deze methode het beste in de winter toepassen. Sterk zonlicht en zonnebank vóór en tijdens de behandeling wordt daarom ook sterk afgeraden. Je mag haren tijdens de behandelingsperiode niet harsen of epileren.

Deze behandeling wordt ten zeerste afgeraden wanneer de patient zwanger is, aan epilepsie lijdt, koorts heeft of licht-gevoelige medicijnen slikt.

 

Resultaat

Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is, dit noemen ze denaturatie. Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen

 

Nadelen

Het nadeel van de IPL techniek is dat lichtblonde en grijze haren niet voldoende doeltreffend kunnen worden behandeld. Het flitslicht moet namelijk door het pigment van de haar geabsorbeerd worden en niet door de omringende huid. Daarnaast is de IPL methode soms licht irriterend voor de omringende huid. Er is een grotere kans op irritatie bij mensen met een donkere huid. Toch is deze methode nog altijd beter voor de huid dan elektrische ontharing. Gevoeligheid van de huid kan verminderd worden met EMLA zalf.

Doordat niet iedere haar tegelijkertijd in de groeifase is, heeft men meestal meerdere behandelingen nodig. Het gemiddelde ligt tussen de 4 en 12 behandelingen. Aangezien de IPL techniek van de 2B Bright Light vrijwel helemaal pijnloos is, zorgt deze behandeling ervoor dat zelfs de meest gevoelige cliënten deze behandeling probleemloos zullen verdragen. De cliënt ervaart de behandeling als een tinteling in de huid.

Het is belangrijk en realistisch om niet te vergeten dat iedere persoon andere eigenschappen heeft met betrekking tot ontharing, waardoor er geen algemene regel gegeven kan worden. Er is met een IPL Behandeling (ongeacht het merk/fabrikant) geen sprake van een 100% levenslange definitieve oplossing (die bestaat momenteel niet) maar wel van een zeer langdurig effect. 

 

Minst effectief bij hele lichte, blonde of grijze haren

Middelmatige irritatie omringende huid

 

Prijslijst

Voor een lijst met onze behandeltarieven KLIK HIER

Schoonheidsspecialist schoonheidssalon de beautysalon schoonheidsinstituut een schoonheid salon, praktijk instituut in Den Haag 's-gravenhage delft. Voorburg leidschendam den haag omgeving haaglanden scheveningen? Beauty specialist www.cleophee-nanda.nl en www.pupawebwinkel.nlscipl laser definitieve ontharing permanente permanent definitief lichtflitshoonheidssalon beautysalon beautycenter schoonheidsspecialist ontharingspraktijk instituut iBron: laser-ontharen.info