Top

Nazorginstructies permanente make-up Cléophée & Nanda Huidverzorgingspraktijk

Nazorginstructies permanente make-up Cléophée & Nanda Huidverzorgingspraktijk te Den Haag

De genezingstijd van een permanente make-up bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van permanente make-up absoluut noodzakelijk. Direct na het aanbrengen van permanente make-up is de plek eventueel ingesmeerd met een verzachtende zalf of met een wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante folie. Als de wond met een steriel kompres (niet doorzichtig) is afgedekt kunt u het kompres na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven. De wondspray of zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen. Behandel de wond dan als volgt:
 
 1. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen
 2. Was zo mogelijk de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is
 3. Dep de wond zo mogelijk na het wassen met een schone tissue voorzichtig droog
 4. Houd de permanente make-up zoveel mogelijk droog
 5. Smeer geen zalf, Purol, Vaseline of iets degelijks op de wond
 6. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond
 7. Draag geen pleisters of verband over de permanente make-up
 8. Draag geen strakke of vuile kleding op de wond
 9. Breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing
 10. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) en maak ook geen gebruik van sauna of stoombad
 11. Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik na de genezingstijd op de permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 12. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Vragen of meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via tel.nr. 070-3225007 of e-mail ons via het contactformulier.
Permanente make-up permanent make up schoonheidssalon den. Haag Scheveningen praktijk 's-Gravenhage rijswijk, beautysalon beauty praktijk center cosmetische. Tattouage ervaring professioneel www.cleophee-nanda.nl